Plattsättning I Våtutrymme, Därför Bör Du Anlita En Fackman

post thumb
by Hemron/ on 25 Aug 2020

Plattsättning I Våtutrymme, Därför Bör Du Anlita En Fackman

Du går i renoveringstankar och det är dags för badrummet att få den finish som du länge längtat efter. Kakel eller klinker? Vad skall du använda dig av för material och vilken trend gäller just nu inom branschen? Vilka regler skall du följa och hur mycket kommer det kosta? Plattsättning är inte helt okomplicerat men vi hjälper dig med de frågor du har och genomför jobbet om du inte vill göra det på egen hand.

Klinkers till golvet

När du skall välja plattor till golvet rekommenderas att du använder dig av klinkers. Detta då klinkers är tåligare och mer kompakta än kakelplattor. Plattorna finns i olika storlekar och oftast används en mindre storlek i duschutrymmet än på övrigt golv då ett fall till golvbrunnen måste finnas enligt reglerna i Sverige. Badrumsrenovering Uppsala hjälper dig att hitta rätt i den djungel av olika alternativ som finns på marknaden.

Plattsättning, underarbetet bör inte underskattas

När du lägger klinker så är underarbetet oerhört viktigt för att få ett bra slutresultat. Ett slarvigt gjort underarbete kan bli dyrt om läckor dyker upp och fuktskadorna knackar på dörren. Detta är kanske det viktigaste av allt arbete som skall utföras och om du inte är helt säker själv på hur man gör så kan det vara på sin plats att här anlita experter på området. Även om det kan vara lite dyrare än att göra jobbet själv så kan det vara värt det för om något skulle hända och jobbet inte är utfört av en fackman så kan du stå där utan försäkring om olyckan är framme.

Branschen har regler för våtrum

Att välja en fackman som är certifierad inom plattsättning är något som kan visa sig ovärderligt i det långa loppet. Branschen har regler som skall följas och försäkringsbolagen kräver att reglerna följs. Dessa regler kan vara svårt för en privatperson att ha koll på och vilken privatperson läser igenom “PERs branschregler för vattentäta keramiska väggbeklädnader och golvbeläggningar i våtutrymmen” innan man börjar med renoveringen?

Som du märker så är det inte helt okomplicerat att renovera ett våtutrymme. Regelverk måst följas inte minst för att slippa stå där med kostnader om olyckan är framme. Du riskerar mycket om du inte följer dessa regler och om olyckan är framme så kan det bli väldigt dyrt.

Varför anlita en fackman för plattsättning?

● Använder du dig av certifierad plattsättare står du starkare vid eventuellt försäkringsärende.
● En certifierad fackman känner till de regelverk som försäkringsbolagen kräver följs.
● Är arbetet fackmässigt utfört minskar riskerna för skador även hos dina grannar vid läcka.